Yoni massage: seksuele energie als heler

De yoni massage is geen massage op zich en maakt deel uit van de tantra massage. Hierbij wordt het volledige lichaam behandeld en kan de yoni massage als laatste onderdeel aan bod komen.

Wat is een yoni massage?

Een yoni massage is een behandeling van de yoni, wat een Sanskrit woord is dat verwijst naar het vrouwelijke geslachtsorgaan, de vagina. Waarom mag deze zone niet genegeerd worden?

 1. Jouw yoni is een bron van zeer krachtige energie. Wanneer deze seksuele energie tijdens de massage kan vrijkomen en zich over het lichaam verspreidt, kom je in een toestand van hogere vibratie terecht. Dit wordt ervaren als een boost van levensenergie en dit gevoel houden sommigen vast tot zelfs 2-3 weken na de massage.
 2. De yoni bevindt zich structureel in het lichaam van de vrouw zelf en functioneert als een opslagplaats voor emoties en trauma’s. Dit kan leiden tot blokkades en een waaier van veel voorkomende vrouwelijke gezondheidsproblemen (zie verder), zoals bijvoorbeeld het moeilijk of niet ervaren van een orgasme, wat spijtig genoeg meer voorkomt dan je zou denken.
 3. Wanneer blokkades in en rond de yoni weggewerkt en geheeld zijn, krijg je opnieuw meer connectie en gevoel in jouw yoni. Stap voor stap leer je zo weer meer genieten van je lichaam in haar totaliteit.

Yoni massage tantraDe tantra en yoni massage bevatten technieken afkomstig van de oude Ayurvedische gezondheidsleer gecombineerd met de kennis van de seksuele component van tantra. Op deze manier ontstaat een unieke samensmelting van genezing (ayurveda) met ontwaking en genieten (tantra).

Hoe verloopt een yoni massage?

Door het behandelen van bepaalde punten in en rond de yoni kan de verborgen energie wakker en vrij gemaakt worden. Via tantrische technieken gebeurt daarna een sublimatie van deze energie naar de hogere chakra’s waardoor een herstellend effect kan plaatsvinden met soms spirituele, fysieke, emotionele, seksuele en mentale effecten.

De eigenlijke yoni massage gebeurt pas na behandeling van de rest van het lichaam. Op deze manier is er reeds een gevoel van ontspanning, comfort en een vertrouwen in de therapeut. Dit bevordert het openen van belangrijke energiekanalen in het lichaam.
Het activeren van bepaalde druk-/energiepunten tijdens de externe yoni massage zorgt voor een activatie van de energie en stimuleert het vochtig worden van de yoni zodat in een volgende stap kan overgegaan worden tot de interne yoni massage.

Tijdens de interne massage wordt de status van de weefsels gecontroleerd en wordt vastgesteld of er zones bestaan die ongevoelig zijn of te warm aanvoelen. Door deze de nodige aandacht te geven, kunnen zo mogelijke blokkades weggewerkt worden. De locatie van belangrijke zones zoals de G-spot wordt vastgesteld. Sommige vrouwen zijn een te snelle penetratie gewend met een te weinig aan voorspel. Hun G-spot is bijgevolg nooit ‘geactiveerd’ geraakt, ze sluiten zich er verder van af en reageren met pijn. Zolang een vrouw geen connectie heeft met dit punt, zal ze weinig tot geen plezier ondervinden bij stimulatie ervan. 

Het wakker maken van de (seksuele) energie via de yoni massage met de juiste aanraking, uitgevoerd in harmonie met zorg en aandacht, kan zorgen voor een veelheid aan positieve effecten (zie verder).

De massage wordt afgesloten op een ontspannen manier zodat de vrouw zich energiek en harmonieus voelt.

Waarom is een yoni massage zinvol?

Een tantrische yoni massage kan baat hebben bij:

 • Een gebrek aan zin in seks of laag libido
 • Het niet ervaren van sensaties of orgasmes
 • Vaginisme en gespannen bekkenbodemspieren
 • Dyspareunie en/of een pijnlijke seksuele beleving
 • Blaasontsteking
 • Ernstige menstruatie symptomen
 • Als voorbereiding op de bevalling bij zwangerschap
 • Algemene schimmelinfectie of bacteriële overgroei in de vagina (i.p.v. de normale "flora")
 • Endometriose (overgroei van baarmoederslijmvlies in de buikholte)

Een yoni massage gaat naar de kern van de gezondheidsproblemen en seksuele blokkades. Als vrouw word je van binnenuit geheeld en ontdek je de ware betekenis van seksuele bevrijding. Wanneer je vanaf dan diepgaande, bevredigende seksuele ervaringen beleeft, kan dit jou zelfs als persoon veranderen.

Effecten van een yoni massage

Naast de algemene effecten van een tantra massage, kan een yoni massage nog voor een verdere verdieping zorgen:

 • Verjonging van het hele lichaam
 • Verhelpen van chronische aandoeningen zoals depressie, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, prikkelbare darmsyndroom (PDS), eetstoornissen, angststoornissen, hoofdpijn, hypochondrie, ... (vaak gelinkt aan neuroticisme)
 • Gevoelig maken van de genitalia
 • Verhoogt het seksueel bewustzijn en orgastisch potentieel
 • Verlichten of oplossen van blokkades
 • Maakt krachtige opgeslagen of vastzittende seksuele energie vrij
 • Verhoogt het zelfvertrouwen en geluksgevoel

Praktisch

Om een beter beeld te krijgen over hoe de massage ervaren wordt, kan je bij de verschillende getuigenissen en video's (demo video Evelien en Saskia) terecht.
Ook kan je toegang vragen tot onze Ontwaakte Vrouw Facebook groep waar je eerst een babbeltje kan slaan met vrouwen die reeds ervaring hebben met tantra massage.
Op aanvraag kan jou ook een link bezorgd worden naar een video specifiek van de yoni massage van Saskia. Tantra heeft haar hart veroverd en met haar toestemming om de massage te filmen, hoopt ze de drempel voor zoveel mogelijk vrouwen te kunnen verlagen.

Zie je momenteel yoni massage vooral nog in een seksuele context, lees dan zeker ook het blog artikel Verschillen tussen een tantrische en erotische massage.

Daarnaast kan je in de media sectie van een andere klant een lezersverhaal in de Libelle lezen over tantra massage.
Let er echter op dat je geen specifieke verwachtingen creëert, want elke massage is voor elke persoon een unieke beleving.

Voel je je op dit moment (nog) niet comfortabel om deze massage van een man te ontvangen, dan kan je op het aanvraagformulier ook kiezen voor een vrouwelijke therapeut.

Alle hier vermelde therapeuten gaan akkoord met de op de site vermelde ethische gedragscode.

Wanneer je kiest voor de yoni massage, hoeft deze niet per se door te gaan. Er wordt tijdens de massage zelf steeds toestemming gevraagd en zowel jij als de therapeut kan beslissen dat het niet het juiste moment is hiervoor.

Yoni reflexologie

Algemene info

Tantra massage algemene info

Voor wie is een massage nuttig?
Wat zijn de mogelijke effecten?
Hoe is het verloop en wat zijn de tarieven?

Afspraak

Tantra massage afspraak

Maak een afspraak en stel indien mogelijk reeds enkele data voor.

Getuigenissen

Tantra yoni massage getuigenissen

Lees enkele getuigenissen om een beter beeld te krijgen over de therapeuten en hoe een massage ervaren wordt.

Therapeuten

Tantra massage therapeuten

Ontdek meer over de verschillende therapeuten en hun achtergrond.

Yoni ei & stick

Yoni ei en stick

Kom meer te weten over het gebruik van een yoni ei ter versteviging van je bekkenbodem(spieren).

Video's

Tantra massage video's

Bekijk enkele video's om meer te zien en horen over tantra massage, waaronder ook een demo video van een sessie met Saskia.